top of page
eg.png

EGYPTE

Egypt is full of dreams, mysteries & memories

Egypt, the huge country that connects Africa to Asia. The land of impressive pyramids, royal tombs, temples and of course the mysterious Nile. So impressive for adults, so exciting for children!

Waarom Egypte

Egypte staat op menig bucketlist, ook bij ons. Ik ben wel een beetje bevooroordeeld aangezien ik er tijdje heb gewoond. Prachtig land met een enorme historie en toch kwam het er maar niet van om dit land met de kinderen te gaan bezoeken. Excuses zoals 'te warm', 'de piramiden staan er over 10 jaar ook nog' liggen voor de hand, maar ook omdat het massa toerisme mij een beetje tegenstond. Corona hielp ons in de keuze om te gaan. 

Egypte

EGYPTE TIJDENS COVID-19

Naar Egypte met kinderen, zo kom je er
Hoe je er komt is niet zo moeilijk; het vliegtuig! De meest voor de hand liggende vliegvelden zijn Hurghada (de #1 toeristenplaats) of Sharm el Sheikh (Sinaï). Pre-corona vloog Transavia op beide plaatsten, met af en toe ook vluchten naar Luxor. Helaas is dat niet meer. 

De mogelijkheden zijn wat beperkter geworden. Er zijn mogelijkheden om via Dusseldorf naar Hurghada te vliegen of middels Egyptair vanuit Amsterdam naar Caïro. 

Afhankelijk van je reisroute kies je de luchthaven, in ons geval was dat Caïro. Deels de route maar ook omdat we een extra grens (Nederland-Duitsland) een risico vonden dat net zo makkelijk weggenomen kan worden door Amsterdam als vertrekplaats te kiezen.

 

 

Hoeveel dagen voor Egypte met kinderen?
Er is zo ontzettend veel te zien in Egypte, dat je hier met gemak je hele zomervakantie kan doorbrengen. Maar de duur hangt wederom af van je wensen. Voor ons is Caïro (en 
omgeving), Luxor, Aswan en Abu Simbel echt een must-do. Wij kozen ervoor om een paar dagen Hurghada te te voegen aan de reis. Dit hebben we op papier een beetje bij elkaar verzonnen, echt veel vast staat er nog niet.

Binnenkort meer!

Hoe lang, en wanneer?

TOP 5

3.

Dat weten we pas over drie weken!

4.

Dat weten we pas over drie weken!

5

Dat weten we pas over drie weken!

Route Egypte.jpg
Reisroute
Media

EGYPT QUOTE 

—  Fidel Castro

The people of Egypt are an intelligent people with a glorious history who left their mark on civilization.

bottom of page