top of page

Egypte 2021. | De voorbereiding I

Héél even leek het erop dat reizen deze zomer weer mogelijk zou worden. Eventjes konden we dagdromen van mooie tripjes door Europa. Maar al gauw bleek dat hier nog wel erg veel haken en ogen aan zouden gaan zitten. Ben je wel op tijd gevaccineerd, zijn er inreisbeperkingen en wat kan er eigenlijk wel/niet ? Een hoop onzekerheid dus…


Maar de drang om weer op reis te gaan is groter dan de angst voor de drempel van testen en reisbeperkingen. Na enig speurwerk bleek Egypte niet zo heel moeilijk te zijn om heen te reizen. En nu wil het toeval dat ik (Marcel) een tijdje in Egypte heb gewoond, weet je direct waar mijn voorliefde voor het Midden-Oosten vandaan komt. Egypte vraagt om een negatieve PCR test alvorens je het vliegtuig instap, dat valt dus mee! Daarnaast hebben wij nog ‘familie/vrienden’ in Egypte wonen waardoor in het slechtste geval we terug kunnen vallen op ‘werken op afstand in een appartementje’.

Wij hebben het besluit naar Egypte af te reizen in mei genomen, maar nu (juli) blijkt dat ook binnen de EU een negatieve PCR test tot de vereisten hoort. En met Spanje op oranje, is het verschil met Egypte er eigenlijk niet meer. En hoewel ook hier een heleboel mensen iets van gaan vinden, laten we vooral elkaar liefhebben. Ieder maakt zijn eigen keuze zullen we maar zeggen.


Egypte dus! Egypte heeft altijd op het lijstje gestaan om mijn vrouw en kinderen te tonen, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het massa toerisme aldaar mij het steeds deed doen uitstellen. Nu er minder toerisme is, is hét moment gekomen om erheen te gaan. De belangrijkste dingen voor vertrek:


  • Reisvaccinaties checken, dit doen wij bij thuisvaccinatie.nl Veiligheid, zeker voor de kinderen staat altijd op nummer 1 !

  • PCR test inplannen

  • Israëlische stikkers van ons paspoort verwijderen…


Ja, je leest het goed. We zijn eerder in Israel geweest en hoewel (om deze reden) men met een papieren kaartje als visum stempel werkt, plakken ze bij de bagage afhandeling toch een stikker op je paspoort. Niet ieder land in het Midden-Oosten waardeert het wanneer je Israel heb bezocht, dus dan kun je maar beter verbergen. Het voorkomt ook nare discussies.


Voor de vliegtickets hebben we eerst contact gezocht met Egyptair, welke middels de website uiterst overzichtelijk de corona regels aangeeft. Egyptair is trouwens een middenmoter qua luchtvaartmaatschappijen, maar de zekerheid dat de vluchten naar Caïro doorgaan is zeer groot in vergelijking met andere maatschappijen.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page