top of page

15 | Hudson Yard Vessel, mijn hoogtepunt !

Na de koffie is het tijd voor het allerlaatste in New York, persoonlijk een hoogtepunt; Hudson Yard Vessel. Wij hebben de taxi hiervoor gepakt, maar het is in principe ook te lopen. Het ligt in de nieuwste buurt van Manhattan: Hudson Yards en ligt aan de High Line, een omgetoverde spoorbaan tot park. De Vessel is een kunstobject en is pas sinds april 2019 geopend. In feite is het niets meer dan 15 etages welke door middel van 154 trappen zijn verbonden. Je kunt dus ook niets anders doen dan trap op en trap af, maar het uitzicht is zo ontzettend gaaf. De kinderen zagen dit bovendien als één grote speeltuin. Het is niet te beschrijven hoe gaaf dit is. In principe is de toegang gratis, maar er zit een beperking op het aantal mensen wat tegelijk wordt toegelaten. Voor $10,- kun je een ticket kopen (moet je wel een dag selecteren) waarmee je altijd naar binnen kan zonder te wachten. Ik zou dit zeker aanraden. Van de Vessel was het tot slot nog een klein stukje naar het hotel, waarna wij vertrokken naar JFK.


Conclusie: Waarom je dus wél naar New York met kinderen moet New York is echt een stad voor iedereen, voor kinderen zijn er talloze musea, Central Park is fantastisch en daarnaast zijn er ook voldoende andere parken om tussendoor in te spelen. Laat je niet ontmoedigen van het idee ‘wandelen met kinderen’. Het is onwijs leuk en tof om hier te doen. En het feit dat de avonden wat korter zullen zijn, betekent niet dat je minder tijd heb in New York. Gewoon op tijd opstaan! Onze conclusie is dus: Gewoon naar New York met kinderen gaan!


 

Bovenstaand blog is een deel van een eerder geplubiceerd artikel op www.wearetrevallers.nl. Het volledig artikel is hier al te lezen.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page