top of page

11 | Brooklyn-, Manhattan-, en de Brooklyn Bridge

Na het stadion bezocht te hebben stappen wij weer in de metro, je moet eventjes zoeken maar je kunt met één overstap helemaal door naar Brooklyn. Het echte doel van vandaag. We pakken de metro totaal de halte York Street Subway Station. Eenmaal boven de grond ben je ineens in Brooklyn, die andere bekende wijk van New York.

Aanrader hier is het Brooklyn Bridge Park met veel speelmogelijkheden voor de kinderen. Loop daarna naar Washington Street. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Manhattan Bridge (vergis je niet met de Brooklyn Bridge). Hier heb je de rust om prachtige foto’s te maken.

Tip: Op de hoek Washington Street / Front Street tref je Front Street Pizza. De ideale plek voor een lekkere lunch. De pizzapunten zijn (Amerikaans) groot, goedkoop en heel erg lekker! Ook fijn om even een rustmomentje en plaspauze te hebben. Helemaal omdat je vanaf hier daarna een hele leuke en bijzonder wandeling kunt maken; namelijk lopen over de Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge De Brooklyn Bridge ligt iets verderop en de wandeling is slechts 2km tot aan City Hall Park. Het is de moeite meer dan waard. Lopen over deze iconische brug is echt heel gaaf. Wij wilden het eigenlijk op de fiets doen, maar een deelfiets huren met kinderstoeltje was helaas niet mogelijk. Dus het werd lopen, het grote voordeel is dat je dan wel overal kunt stoppen waar je maar wilt. En geloof mij, dat ga je doen! De uitzichten zijn fenomenaal, al die torens (probeer Rockefeller Tower maar eens te zoeken met de kinderen). Ook heb je hier halverwege prachtige uitzichten op het Vrijheidsbeeld. 
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page