top of page

9 | Bryant Park, The New York Public Library, Chrysler Building & Grand Central Station

Na het ontbijt liepen wij naar Bryant Park, een mooi park tussen de wolkenkrabbers. Al is dit niet de hoofdreden, de echte reden ligt eracht; The New York Public Library. Onze kinderen zijn sowieso gek op boeken, dus het is geen straf om een uurtje in de bibliotheek te lopen. Dit is wellicht de mooiste bibliotheek ter wereld en dit is een parel welke velen vergeten te bezoeken!


Vanaf de bibliotheek is het vervolgens maar een klein stukje lopen naar het Central Station. Loop hier nog even voorbij en je komt uiteindelijk uit bij de Crysler Building. Na deze toren te hebben bezichtigd (wij zijn niet naar binnen gegaan, maar vanaf buiten is het ook al erg tof om te zien) loop je in 5 minuten terug naar het centraal station van New York. Grand Central Station is nog mooier dan je voor mogelijk houdt. De enorme Amerikaanse vlag bovenin de hal, de enorme mensen massa die hier rondloopt. Toeristen, forenzen en New Yorkers. Hier komt het samen. Wij liepen hier niet alleen een rondje om het gebouw te bezoeken, maar gingen ook met de metro naar the Bronx. Wat, de Bronx? Dat is toch dat onveilige stukje van New York? Yep dat ja, al is het geen stukje New York, de Bronx is qua omvang groter dan de stad Utrecht! 

Bovenstaand blog is een deel van een eerder geplubiceerd artikel op www.wearetrevallers.nl. Het volledig artikel is hier al te lezen.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page