top of page

3&4 | Saint Patrick’s Cathedral & Rockefeller Plaza

Bijgewerkt op: 28 jul. 2021

Na de wandeling in Central Park, liepen wij de 5th Ave helemaal af tot aan 51 street. Hier ontkom je niet aan de prachtig Saint Patrick’s Cathedral. Deze prachtige kathedraal is heel bijzonder, een stukje rust in de gigantische stad. Een heilige plek tussen de wolkenkrabbers. Of je nu wel of niet iets heb met de kerk, een bezoek is het zeker waard. Daarbij, meer dan een half uur heb je ook niet nodig. Ook is het een lekker moment, zo midden op de dag, om even niet in de warme zon te lopen.

Schuin tegenover de Saint Patrick’s Cathedral bevindt zich Rockefeller Plaza. Hier staat met kerst de enorme kerstboom waar New York zo om bekend staat. Dit stukje New York is ook super leuk voor kinderen. Allereerst zit er een gigantische Lego winkel, een ideale plek om de kleine een cadeautje te geven waar ze ‘s avonds op de hotel kamer mee kan spelen (werkte bij ons in ieder geval uitstekend!). Ook zit hier FAO Schwarz, een speelgoedwinkel uit 1862. En het is er niet zomaar eentje, hier loopt het personeel in circus achtige uniformen en nemen ze de kinderen mee in de magie van leuk speelgoed.

 Ook leuk om te doen met kinderen: Op het plein bij Rockefeller hangen alle vlaggen van de wereld. Maak er een spel van wie als eerst de Nederlandse vlag spot! Heerlijk zinloos, maar wel leuk!

 

Bovenstaand blog is een deel van een eerder geplubiceerd artikel op www.wearetrevallers.nl. Het volledig artikel is hier al te lezen.
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page