top of page

2 | Central Park

Vervolgens naar Central Park! Dit is een echte aanrader met kinderen. Vanaf de Intrepid is dat een klein half uurtje wandelen. De taxi zal er niet veel sneller zijn en daarbij kun je tijdens dit half uurtje wandelen genieten van alle indrukwekkende hoogbouw. Wanneer je het park ingaat bij Colombus Circle (W 59th st. / 8th Avenue) loop je vrijwel direct tegen Umpire Rock op, een rotsformatie waar behalve vele selfies, vooral kinderen even wat energie kwijt kunnen. Het leuke is dat wanneer je met je kinderen deze ‘rots’ beklimt, je aan de andere kant direct bij een speeltuin uitkomt. Een hele leuke speeltuin, waar water centraal staat. Neem de tijd en laat de kinderen hier gewoon even razen. Hoe mooi de wolkenkrabbers ook zijn, spelen is veel leuker.
Naar de speeltuin en daarna bootje varen Central Park is moeilijk te beschrijven en het is zeker niet mogelijk om te zeggen wat de mooiste wandel route is, laat je dus gewoon lekker verrassen door de wirwar an wandelpaden! Wat zeker wel het vermelden waard is, dat is de wandeling naar The Mall and Literally Walk, een iconisch wandelpad wat in veel films gebruikt wordt. Aan het einde kom je bij Bethesda Terrace, waar je de weg onderdoor loopt en bij het meer uitkomt. Ga hier vervolgens naar rechts richting The Boathouse en daar tref je de verhuurder aan van al die leuke roeibootje op het meer. Gooi er $15 dollar tegenaan en huur een bootje. Voor de kleinste onder ons krijg je een gratis zwemvest. Eerlijk is eerlijk, na een half uurtje roeien heb je het ook wel weer gezien, maar voor kinderen is dit super leuk om te doen helemaal omdat je zonder veel moeite schildpadden kunt zien die in het meer zitten.


Lunchen op de iconische trappen van het Metropolitan Museum of Art Na het roeien kun je natuurlijk gaan lunchen in The Boathouse, maar wij kozen ervoor om nog even iets verder te lopen. Hoe iconisch ook, je moet jezelf ook afvragen of je bij The Boathouse überhaupt met kinderen wilt eten. Behalve dat het erg druk kan zijn, is het ook niet bepaald een goedkope zaak. Wij zijn daarom het park uitgegaan bij E 85th Street / 5th Ave. Voordeel is dat je dan direct bij het enorme en prachtige Metropolitan Museum of Art bent. Een andere ideale plek om te lunchen, want hier vind je allerlei streetfood karretjes! Als je daar wat haalt bespaar je niet alleen veel, maar je kunt het ook nog eens relaxt op de trappen van het museum opeten. Zo lunch je in het zonnetje voor een paar dollars. En het leuke is, dat wanneer onze dochter van 10 vraagt om ‘nog een een hotdog’ ze deze gewoon zelf kan gaan halen. Ik bedoel, hoe groot is de kans dat ze met een hamburger terugkomt bij een kraampje met alleen hotdogs? Dat maakt het voor haar helemaal leuk en ineens was ze in onze ogen een grote tiener.


Naar de dierentuin in New York met kinderen


Als je langs Central Park uiteindelijk terug loopt richting Times Square, dan kom je nog langs de dierentuin van New York, deze zit in de hoek van Central Park. Dit is een fantastische dierentuin voor kinderen, niet te groot en zeker de moeite waard. En dat midden in de stad!


 

Bovenstaand blog is een deel van een eerder geplubiceerd artikel op www.wearetrevallers.nl. Het volledig artikel is hier al te lezen.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

header.all-comments


bottom of page