top of page

12 | Lower Manhattan

Als je van Brooklyn richting Lower Manhattan loopt, dan loop je letterlijk ‘New York’ in. Lower Manhattan is heel anders dan Midtown. Daar waar in Midtown echt alles recht toe recht aan is qua straten, is dat in Lower Manhattan niet het geval. Eenmaal de brug over kom je in het City Hall Park. Dit gedeelte van New York vonden wij zelf iets minder interessant voor de kinderen. Wij liepen vanuit het park richting Nassau Street (blijft leuk die Nederlandse namen), Beekman Street en William Street. Dan loop je ook letterlijk langs de Federal Reserve Bank of America, wat bizar grote dikke muren heeft. In dit gedeelte van NYC is ook (zichtbaar) veel meer politie te vinden.

Wall Street Als je iets verloopt en rechts afslaat kom je op de deels geblokkeerde Wall Street uit. Bijzonder om door het financieel hart te lopen. Vanaf Wall Street liepen we door richting het Beurs gebouw van New York, wederom veel afzettingen veel politie en vooral veel drukte. Dit stukje is echt wat minder maar moet je wel gezien hebben. Even stoppen bij de Starbucks voor een koffie, de Starbucks heeft immers altijd goede, schone toiletten én kan zelfs de kleinste iets uitzoeken voor ‘bij de koffie’. Heerlijk als het herkenbaar is, en dus niet per se iets willen wat er niet is.


Fotostop bij de Charging Bull, of toch maar niet? Daarna een fotomomentje bij de Charging Bull, het beroemde beeld van een aanstormende stier. In veel films zie je dit beeld voorbij komen op een rustig plein waarbij je tegen de stier aan kunt leunen, nou vergeet dat maar heel snel. Het is gigantisch druk en er ontstaat een rij om een foto te maken bij de stier.


Vrijheidsbeeld van een afstandje

Hiervandaan kun je nog iets doorlopen naar Battery Park, hier kun je lekker aan de waterkant zitten en je bezoek aan het vrijheidsbeeld plannen. Wij hebben dit bewust overgeslagen, simpelweg omdat het van een afstand mooier is dan van dichtbij. Daarnaast wilde wij de drukte (het is echt druk) de kinderen niet aandoen. In Parijs heb je een kleinere versie van het vrijheidsbeeld staan (weten veel mensen niet), dichterbij en minder druk!


Ground Zero

Er is nog één punt wat je hier niet mag missen; Ground Zero. Onmiskenbaar is hier het grote witte ‘gebouw’. Dit enorme gebouw, een waar kunstwerk op zich, is het Oculus. Een treinstation uit 2016. Achter dit gebouw ligt Ground Zero. Hier hoeft niet veel over gezegd te worden, maar deze enorme watervallen gaan je zeker aangrijpen. Uiteraard kun je dit uitbreiden met een bezoek aan het museum.
 

Bovenstaand blog is een deel van een eerder geplubiceerd artikel op www.wearetrevallers.nl. Het volledig artikel is hier al te lezen.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page