top of page

Egypte 2021. | De kinderen voorbereiden

De kinderen voorbereiden

Egypte in de zomer is wellicht het domste wat je kunt plannen, dat geef ik toe. Daarom is het uiterst belangrijk om te realiseren dat het echt héél warm kan worden, temperaturen van 40 graden zijn meer regel dan uitzondering. Nu zijn onze kinderen wel wat gewend, maar toch is het belangrijk hier rekening mee te houden!


Wij nemen onze kinderen altijd aan de voorkant mee in de voorbereidingen. Voor Egypte is dat vrij makkelijk, want geen enkel land is zo makkelijk te verbeelden als dat Egypte dat doet. Wij hebben veel foto’s en filmpjes laten zien over Egypte, middels google kwamen wij dit bijvoorbeeld tegen: Filmpjes van school TV over Egypte.

Het bestaat uit een paar delen en verteld door middel van een ‘pratende kat’ hoe het oude Egypte was. Mijn dochters vonden dit geweldig om te zien, en vragen als ‘dragen ze nog steeds die kleren’ en ‘hoe bouwen ze piramiden’ volgde al snel!


Vervolgens heb ik de film ‘Prince of Egypt’ met mijn vijfjarige dochter gekeken, dat vond ze wel spannend! Maar het leuke is, is dat verbanden zag tussen deze tekenfilm en bijbel verhalen. Welke ze vervolgens weer linkte met onze reis in Israël. Langzaam aan ontwikkeld ze niet alleen haar enthousiasme voor de zwembaden in Egypte, maar ook in piramiden, tempels de woestijn en kamelen. (Al hebben ze dromedarissen in Egypte, maar ik keur het goed)
Een andere geweldige tip is om het museum van oudheden in Leiden te bezoeken. Sowieso raad ik iedereen met kinderen aan om meer musea te bezoeken, maar dat is een ander verhaal. Dit museum (link) heeft een grote, ruim 1400 tellende, vaste Egyptische collectie. Mummies, beelden, voorwerpen, echt van alles. En laten ze daar nu net een speurtocht voor kinderen hebben ‘op zoek naar de farao’ ! Hoe mooi wil je het hebben?


Jaïra (5) liep dromend door het museum met oprechte interesse in wat zij zag. Gekke beelden, enge mummies maar ook opmerkingen zoals ‘dat lijkt wel een slipper’ . Maar wanneer je dochter van 5 voor een beeld van Ramses staat en zegt ‘dat is toch de broer van Mozes?’ Dan weet je dat het allemaal blijft hangen, en dat doet mij in ieder geval deugd.Na het museum ben ik met mijn dochters naar de K3 film ‘Dans van de Farao’ geweest, een beetje Egypte sfeer proeven. Het lijken kleine dingen, maar het helpt enorm om je kinderen enthousiast te krijgen in een opkomende reis. Ondertussen weten ze grofweg wat we gaan doen in Egypte en dat het ontzettend warm kan worden. Maar bovenal dansen ze in hun Egyptische K3 jurkjes continue op het liedje ‘dans van de Farao’ Hoewel ik het liedjes (net als K3) niet meer kan aanhoren, is het natuurlijk erg aandoenlijk.

 
37 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Marcel Visser
Marcel Visser
Jul 26, 2021

Mooi stuk!

Like
bottom of page