top of page

BERLIJN MET KINDEREN: ZO MAAK JE EEN ONVERGETELIJKE REIS!

Het reizen in 2020 ziet er helaas anders uit, maar dat betekend niet dat er niets te ontdekken is. Een mooi moment om de schoonheid van Europa weer eens te (her)ontdekken én waarderen. Normaal backpacken wij met onze dochters Lotus (11), Jaïra (4) en Joëlla (3), maar dit keer vertrokken wij voor een lang weekend naar Berlijn!

Berlijn is behalve de hoofdstad van Duitsland ook een stad met een enorme geschiedenis en staat bekend om haar hoog ontwikkelde culturele leven. Het is de stad van festivals, nachtleven, musea en kunsttentoonstellingen. Hoewel dat in de huidige tijd natuurlijk allemaal nét iets anders is, heeft Berlijn meer dan genoeg te bieden voor een onvergetelijk weekend. En hoe Berlijn met kinderen is? Dat vertellen we je heel graag hieronder!


Naar Berlijn met kinderen, zo kom je er

Auto of trein? Wij kozen ervoor om met de auto af te reizen naar Berlijn, vanuit Utrecht is dat circa 635 km. Als je vroeg in de ochtend vertrekt (wij vetrokken om 04:30) dan is het een kleine zes uur rijden. Lekker voor de (vakantie) file uit dus! Een goed alternatief is Intercity Berlijn, vanuit Amsterdam ga je dan rechtstreeks met de trein naar Berlijn in iets meer dan zes uur. Je kan eventueel ook vanuit Utrecht vertrekken met de trein. De reden waarom wij voor de auto kozen leg ik je later uit!

Hoeveel dagen voor Berlijn met kinderen?

Er is in Berlijn zoveel te doen, dat je hier makkelijk zonder verveling een week kunt verblijven. Omdat Berlijn echt heel groot is én omdat er een ‘centrum’ in zowel West- als Oost-Berlijn is, zijn twee volle dagen wel het minimum wat je nodig heb. Wij zijn er ‘slechts’ drie dagen geweest, je kan dus gemakkelijk langer gaan.

Keuze voor een fijn hotel

Zoals gezegd (en bekend) heb je in Berlijn echt een ‘oost’ en ‘west’ deel. Het is goed om daar rekening mee te houden wanneer je een hotel zoekt. In beide delen is voldoende aanbod, en je ontkomt er (haast) niet aan om het openbaar vervoer te moeten gebruiken om Berlijn te ontdekken. Even heel gechargeerd gesteld is West-Berlijn het ‘rijkere’ deel en Oost-Berlijn is wat grauwer en minder ‘luxe’.

Wij kozen om die reden voor een hotel in Berlijn Mitte, dit gedeelte ligt er redelijk tussen in. Voor ons was het hotel NH Berlin Mitte ideaal. Dit hotel ligt op 300m afstand van Checkpoint Charlie en de meeste bezienswaardigheden zijn hier een loopafstand vandaan. Mocht je meer interesse hebben in winkelen, dan is Upper Room Hotel Kurfürstendamm een aanrader. Voor Oost-Berlijn is het de moeite waard om een hotel rondom Alexanderplatz te zoeken.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page