top of page

1 | Het vliegdekschip Intrepid bezoeken!

Als je weet dat je naar New York gaat, zoek dan eerst voor jezelf uit wat je écht wilt zien. Dat maakt dat je niet overdondert wordt wanneer je eenmaal aankomt in deze wereldstad. Er is namelijk zoveel te doen dat wanneer je het ter plekke gaat bedenken, je al gauw tijd te kort komt en het moeilijk is om een goede dagplanning te maken. Het is ook slim om vooraf te bedenken of je een New York City Pass wilt kopen en gebruiken, met deze kaart kun je best wat besparen op entreeprijzen van bekende bezienswaardigheden. Wandelend naar de Intrepid


De eerste dag in New York zijn we lekker op tijd opgestaan, iets dat geen grote opgave is met kinderen. Die zijn immers altijd vroeg wakker. We besluiten vandaag lekker (gezond) te wandelen door New York. Als eerste gaan we richting de Intrepid. De Intrepid is een aangemeerd vliegdekschip midden in New York dat van binnen een museum is. Bovenop zijn een aantal indrukwekkende toestellen te zien, zoals de Blackbird SR-71 een stealth straaljager, een Concorde en een Space Shuttle. Stuk voor stuk prachtige voorbeelden van Amerikaanse iconen uit de luchtvaartgeschiedenis.

Het schip is zonder naar binnen te gaan al bijzonder en zeer indrukwekkend om te zien voor kinderen (en volwassenen). Wanneer zie je nou een vliegdekschip?! Zeker met de enorme torens van Manhattan op de achtergrond is het een onwerkelijk beeld. Eigenlijk hoef je dus ook niet eens naar binnen om deze wandeling van nog geen 20 minuten het waard te maken. Onderweg kom je trouwens ook al tal van mogelijkheden tegen om je ontbijtje te doen, bijvoorbeeld in de recent geopende Gotham West Market. Dit is een Foodhall met voor ieder wat wils, ook voor de kids!


Lees hier gauw meer!





 

Bovenstaand blog is een deel van een eerder geplubiceerd artikel op www.wearetrevallers.nl. Het volledig artikel is hier al te lezen.



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page