top of page

New York, hier komen wij!

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021

Hoeveel dagen NYC? New York was voor ons een tussenstop in onze backpackreis door Amerika en de Cariben, maar ga je enkel naar New York met kinderen voor een stedentrip dan is dat ook zeker te doen. Hoeveel dagen je in New York moet zijn is een vraag die alleen jij kan beantwoorden, maar wij hebben in 4 dagen ontzettend veel kunnen zien.

Goede plek om te overnachten met kinderen

Wat allereerst belangrijk is om te beseffen, is dat New York onwijs groot is en dat betekent dat je goed moet nadenken over de plek waar je wilt overnachten. Hotels in Queens, Brooklyn en de Bronx zijn natuurlijk goedkoper. Daarom dachten wij in eerste instantie eraan om een hotel in Queens te boeken, want dat scheelde ruim €200,- ten opzichte van een hotel in Manhattan. Maar een hotel in Queens betekent ook elke avond met de taxi terug naar je hotel en met de taxi prijzen in New York lopen de kosten daarvoor erg snel op. Een ander alternatief was ‘s avonds laat met de metro reizen, maar dat laatste zagen wij zeker met de jongste ook niet zo zitten. Uiteindelijk hebben we dus toch gekozen om een hotel in het centrum te boeken. Wij hebben uiteindelijk geboekt bij het hotel Edison Times Square en dat ligt, zoals je waarschijnlijk al vermoed, vlakbij Times Square op 47th Street. Dat klinkt behalve mooi natuurlijk ook duur, dat begrijp ik maar al te goed, maar toch is die hoge prijs relatief. Wanneer je de taxi kosten die je bespaart van het prijsverschil met Queens afhaalt, dan kom je namelijk bijna gelijkwaardig uit. Al met al, ook omdat veel bezienswaardigheden in Manhattan liggen, raad ik je dus zeker aan om een hotel in Midtown Manhattan te boeken. Wij zaten in het Edison Times Square Hotel met 4 personen voor 4 dagen / 3 nachten voor een totaal bedrag van € 800,-. Dit was inclusief alle belastingen en dergelijke.

Vervoer van het vliegveld naar de stad

Wij vlogen vanuit Parijs rechtstreeks op New York met Air France (vanuit Nederland kun je bijvoorbeeld met KLM of met Icelandair goed naar New York vliegen, soms vind je al vliegtickets voor 349,- euro retour). In de ochtend hebben wij nog een heerlijk croissantje gegeten onder de voet van de Eiffeltoren en in het middaguur vlogen we naar NYC. Door het tijdsverschil kwamen we einde van de middag aan waardoor we konden ontbijten onder de Eiffeltoren en dezelfde dag nog konden dineren in the big apple. Eenmaal op JFK aangekomen ben je in mum van tijd bij je hotel. Je kunt een yellow cab nemen of het hotel vragen om een airport pick-up. Wij deden het laatste, omdat dit qua prijs nauwelijks scheelde. De rit van JFK naar Manhattan was vervolgens al een beleving op zich. Hoewel wij in Rotterdam wonen en dus wel wat gewend zijn qua hoge “torens” is de eerste keer het binnenrijden van Manhattan toch wel enorm bijzonder. Niet alleen de kinderen, maar ook wij keken dus onze ogen uit tijdens de rit. De rest van de avond was het met de kinderen vooral even acclimatiseren. We zijn ‘s avonds nog wel even het hotel uit geweest om Times Square te bekijken. Ideaal, want dit was slechts 70 meter lopen. En als de kinderen nog niet moe zijn van de reis, dan worden ze dat wel van al die indrukken. Overal om je heen zie je licht reclames, drukte, een grote hoeveelheid politie wagens en tientallen andere elementen die Time Square tot Time Square maken.


Vraag op tijd je ESTA aan voor Amerika

Nog iets belangrijks om echt niet te vergeten: Zorg dat je vooraf een Esta aanvraag voordat je naar New York gaat. Dit is als het ware het visum voor Amerika en heb je nodig om het land in te kunnen. Dit kun je gewoon online aanvragen.


 

Bovenstaand blog is een deel van een eerder gepubliceerd artikel op www.wearetrevallers.nl. Het volledig artikel is hier al te lezen.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page